Vraag offerte aan Request a quote Angebot anfordern
Inplannen rookproef Schedule a smoke test Vereinbaren Sie einen Rauchtest

Glastuinbouw

 In

Glastuinbouw

Glastuinbouw is zeer belangrijk voor de nederlandse economie. De tuinbouw is zeer vooruitstreven en werkt naar duurzaam telen. Nieuwe energie eisen stimuleren de tuinders te investeren in duurzame middelen zoals Nivolatoren. Hiermee kunnen grote energiebesparingen gehaald worden.

Het nieuwe telen is ontwikkeld na de doelstelling van de overheid Energiek 2020. Momenteel is er een handboek voor Het Nieuwe Telen deze wordt ook een engelse versie uitgebracht genaamd Plant empowerment. Dit boek leert een nieuwe manier van telen. Meer de schermen gesloten houden (schermdoeken). Minder kieren en dus de kas beter isoleren. Door deze isolatie is er wel luchtbeweging nodig in de kas ook een dood klimaat te voorkomen.

Klimaatregeling is kassen is van belang voor een homogeen klimaat. Met de klimaatcomputer kunnen de ventilatoren in de kas aangestuurd worden. De Nivolatoren circuleren de lucht in de kas. Hierdoor wordt het ook de Kasventilator genoemd.

De Kasnivolator is een verticale ventilator. Deze speciale ventilator wordt toegepast in kassen om de warme naar beneden te brengen en meer luchtbeweging tussen het gewas te creëren. De ventilator heeft meerdere schoepen die schuin omhoog gericht staan.

De Nivolator bestaat uit 9 schoepen ofwel meerdere bladen. Deze bladen zorgen voor een zeer grote luchtcapaciteit en daarnaast een verticale luchtbeweging.

De Nivolator heeft een ingenieus luchtpatroon. Het patroon circuleert de lucht verticaal in een kegel. De lucht wordt omhoog gezogen en in een hoek van 45 graden weer terug naar beneden geblazen. Dit op een subtiele manier. Luchtbeweging rond de plant is nodig voor een goed micro klimaat. Met verticale ventilatoren kan deze luchtbeweging langs de plant gerealiseerd worden. Dit moet op lage snelheid zodat er geen tocht ontstaat.

Een homogeen klimaat is kassen is essentieel. Zo is er minder kans op condensatie van de planten en het gewas. Hierdoor heb je minder ziektes in het gewas zoals botrytis. Een homogeen klimaat is een uniforme temperatuur in de kas. Dus zonder temperatuurverschillen. Hierdoor ontstaat ook een homogene temperatuur in de kas.

Klik hier voor meer informatie over wat Nivola voor u binnen de glastuinbouw kan betekenen.

Tuinbouw