Vraag offerte aan Request a quote Angebot anfordern
Inplannen rookproef Schedule a smoke test Vereinbaren Sie einen Rauchtest

Tuinbouw

 In

Tuinbouw

Nivola bestaat al meer dan 60 jaar en is uniek met de 9 bladige ventilator. Vroeger werden de Nivolatoren al toegepast in de kassen. Daarna werden de kassen lager en was er minder animo voor Verticale luchtcirculatie in de kas. Vanaf 2006 heeft de Verticale ventilator een herintrede gemaakt binnen de tuinbouw.

Kassen worden steeds moderner. Hoge kassen van glas en plastic helpen de tuinder energiezuinig en met grote productie te telen. Deze hoge kassen brengt ook uitdagingen met zich mee zoals temperatuursverschillen. Deze kunnen opgeheven worden met Nivolatoren. Ventilatoren die verticaal de lucht circuleren.

Kassen moeten steeds energiezuiniger worden. Wat levert nu die energiebesparing op. Het Nieuwe Telen is een goede manier om energie te besparen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van luchtcirculatie in de kas en wel verticaal. Hiermee wordt de warmte naar beneden gebracht en opnieuw gebruikt zonder extra te hoeven verwarmen. De minimumbuis kan dan in temperatuur naar beneden. De Nivolator circuleert de lucht subtiel en zorgt voor een actief gewas. De afdroging van de plant is van belang om de fotosynthese op gang te houden. Zodat de plant kan blijven verdampen.

Verticale luchtcirculatie in kassen is nodig om een homogeen klimaat te krijgen. Dit wordt gedaan door een ventilator die de lucht van boven naar beneden brengt, de Nivolator. Deze zuigt de lucht van onder aan en brengt het in een hoek van 45 graden weer terug naar beneden. Ook zuigt de ventilator lucht van boven aan. Zo ontstaat er een verticale circulatie in de kas.

Nivola levert Nivolatoren in de Tuinbouw bij verschillende gewassen zoals; orchidee, gerbera, tomaat, komkommer, paprika, diverse bloemen en groente. Al deze telers streven naar energiebesparing en verticale lucht circulatie in de kas.

Nivola denkt graag met u mee wat de Nivolator voor uw kas kan betekenen. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om door middel van een rookproef inzichtelijk te maken wat de Nivolator voor u kan betekenen. Daarnaast maken wij een indeling voor uw kas en overleggen dit aan de installateur.

Klik hier voor meer informatie over onze oplossingen in de tuinbouw.

GlastuinbouwVerticaal circulatiesysteem