Vraag offerte aan Request a quote Angebot anfordern
Inplannen rookproef Schedule a smoke test Vereinbaren Sie einen Rauchtest

Halverwarming

 In

Halverwarming

Nivola Technische Handelsonderneming B.V. is opgericht in 1956 en is gestart met het drogen van bloembollen met behulp van de Nivolator, een ventilator met unieke waaier.

De volgende logische stap was de ontwikkeling van de Nivolator met een geïntegreerd verwarmingsspiraal, de Nivolair, ideaal voor halverwarming. Na in eerste instantie alleen verwarmingselementen voor kassen te hebben gefabriceerd, kwam al snel de vraag vanuit de utiliteit. Inmiddels worden de Nivolair verwarmingssystemen in heel Europa met succes toegepast. In industriehallen, magazijnen, werkplaatsen, strandtenten, kerken etc. Deze halverwarming is zeer energie efficient en daarnaast onderhoudsarm en stil. Deze indirect gestookte luchtverhitter is geschikt voor het verwarmen met laag temperatuur water zoals bijvoorbeeld met een warmtepomp wordt opgewekt. Daarnaast is er ook een variant voor hoog temperatuur verwarmen. De Nivolair bestaat uit een spiraal met een ventilator daarboven. Deze ventilator drukt de lucht door het spiraal heen waardoor deze elke keer een aantal graden wordt opgewarmd. Ook neemt de Nivolair de warme opgestegen lucht die zich bovenin de hal bevindt mee naar beneden. Hierdoor ontstaat een zeer kleine verticale temperatuur gradient. Dit is vooral van belang in hoge ruimtes.  Duurzaam en energiezuinig verwarmen staat de Nivolair voor.

Wanneer er reeds voldoende warmte in de ruimte is wordt de Nivolator toegepast. Een ventilator zonder het verwarmingspiraal die de warmte naar beneden brengt en een homogene temperatuur in de hal creëert.

Nivola heeft 2 type waaiers voor de ventilatoren. Voor ruimtes hoger dan 6 meter en tot 20 meter wordt de 3 bladige waaier toegepast. Deze  duwt de lucht recht naar beneden.

Daarnaast kan de Nivolator of Nivolair ook uitgevoerd worden met een 9 bladige waaier. Deze zuigt de lucht van onder aan en brengt het in een hoek van 45 graden weer terug naar beneden. Ook zuigt de ventilator lucht van boven aan. Zo ontstaat er een verticale circulatie in de ruimte. Deze waaier wordt toegepast in ruimtes onder de 6 meter, vooral voor het verwarmen van werkplekken of restaurants. Aangezien de luchtstroom niet voelbaar is.

De voordelen voor het gebruik van de Nivolair t.o.v. de conventionele systemen nog even kort op een rij;

  • De Nivolair heeft dankzij de motor van 180 Watt een laag elektra verbruik.
  • Door volledige circulatie in de ruimte een verticale temperatuur gradiënt van slechts 2 – 3 graden.
  • Vanwege het lage toerental (regelbaar) geluidsarm.
  • Een korte opwarmtijd.

De Nivolair helpt om ruimtes goedkoper, geluidsarmer en sneller te verwarmen, de Nivolair is de ideale halverwarming.

Klik hier voor meer informatie over de Nivolair.

Verticaal circulatiesysteemVerwarmen hoge hallen