Vraag offerte aan Request a quote Angebot anfordern
Inplannen rookproef Schedule a smoke test Vereinbaren Sie einen Rauchtest

Verwarmen hoge hallen

 In

Verwarmen hoge hallen

Een aantal weetjes over ons product “Nivolair” t.b.v. verwarmen hoge hallen (vanaf 3,5 mtr.) 

  1. Wat de warmtecapaciteit van de Nivolair betreft kunnen wij een capaciteit van 18,5 Kw garanderen  bij een aanvoer / retourwater temperatuur van 90/70° C . Voor afwijkende watertemperaturen en de daarbij behorende vermogens kunt u bij Nivola de documentatieset opvragen.
  2. Om de gevraagde binnentemperatuur in een hal gegarandeerd te kunnen behalen is het vereist dat het totale transmissieverlies van die hal  moet worden gedeeld door 18,5 kW om aan het benodigde aantal Nivolairs  te komen, bijv: benodigd 365 Kw  zal 20 Nivolairs moeten  worden. Dit is gebaseerd op een watertemperatuur over de nivolair van 90 graden aanvoer en 70 graden retourtemperatuur bij een ruimtetemperatuur van 15 graden.
  3. Voor het bereiken van een goede verticale temperatuurgradiënt is het vereist dat de juiste ventilatorbladen worden toegepast en dat  in samenhang hiermede  met de keuze van het bladtype  rekening wordt  gehouden. Ook  de  hoogte, indeling en opvulling van de ruimte in de hal zal hierbij betrokken moet worden. Indien met deze factoren rekening wordt gehouden dan garanderen wij U een temperatuurgradiënt van maximaal 3° C .  (  Zie bijlage temperatuurgradiënt) Nivola is bereidt hierbij de benodigde adviezen  te geven.
  4. Wat het luchtcirculatie bereik betreft zal elke Nivolair minimaal een grond oppervlak van 15 bij 15 mtr. Bestrijken en zal de luchtsnelheid op de werkvloer doormiddel van een toerenregelaar op elk gewenste snelheid kunnen worden ingesteld. Deze hebben we in een handmatige uitvoering, met een draaiknop in 5 stappen. Daarnaast is er ook een toerenregelaar die 0-10 V gevoed wordt zodat deze aangesloten kan worden op het GBS systeem.
  5. De Nivolair is een zeer stil verwarmingssysteem dat ook veel toegepast wordt in theaters en kerken. De exacte geluidsvermogens kunt u opvragen via de website van Nivola.
  6. De Nivolair wordt opgehangen aan een karabijnhaak en T-ijzer. Hierdoor heeft u enkel 1 bevestigingspunt nodig. Hierdoor is het systeem ook zeer geschikt voor monumentale panden. Al zeker omdat de Nivolair efficiënt en snel verwarmt in hoge hallen.

De Nivolair is ideaal voor het verwarmen van hoge hallen. Klik hier voor meer informatie over de Nivolair.

Halverwarminghoge ruimte verwarmen