Vraag offerte aan Request a quote Angebot anfordern
Inplannen rookproef Schedule a smoke test Vereinbaren Sie einen Rauchtest

Hoge ruimte verwarmen

 In

Hoge ruimte verwarmen

Moet u een hoge ruimte verwarmen? De Nivolair is de ideale oplossing om ruimtes goedkoper, geluidsarmer en sneller te verwarmen.  De Nivolair bestaat uit een spiraal met een ventilator daarboven. Deze ventilator is zo ontworpen dat de lucht door het spiraal heen wordt gedrukt. Hierdoor wordt de lucht niet alleen gecirculeerd maar ook verwarmd. Ook neemt de Nivolair de warme opgestegen lucht die zich bovenin de hal bevindt mee naar beneden. Hierdoor ontstaat een zeer kleine verticale temperatuur gradient. Dit is van belang als u een hoge ruimte wilt verwarmen.

Wanneer er reeds voldoende warmte in de ruimte is wordt de Nivolator toegepast. Een ventilator zonder het verwarmingspiraal die de warmte naar beneden brengt en een homogene temperatuur in de hal creëert.

Nivola heeft 2 type waaiers voor de ventilatoren. Voor ruimtes hoger dan 6 meter en tot 20 meter wordt de 3 bladige waaier toegepast. Deze duwt de lucht recht naar beneden.

Daarnaast kan de Nivolator of Nivolair ook uitgevoerd worden met een 9 bladige waaier. Deze zuigt de lucht van onder aan en brengt het in een hoek van 45 graden weer terug naar beneden. Ook zuigt de ventilator lucht van boven aan. Zo ontstaat er een verticale circulatiein de ruimte. Deze waaier wordt toegepast in ruimtes onder de 6 meter, vooral voor het verwarmen van werkplekken of restaurants. Aangezien de luchtstroom niet voelbaar is.

hoge ruimte verwarmen

Hoge ruimte verwarmen? Een aantal weetjes.

Een aantal weetjes over ons product “Nivolair” t.b.v. verwarmen hoge ruimtes (vanaf 3,5 mtr.) 

  1. Wat de warmtecapaciteit van de Nivolair betreft kunnen wij een capaciteit van 18,5 Kw garanderen  bij een aanvoer / retourwater temperatuur van 90/70° C . Voor afwijkende watertemperaturen en de daarbij behorende vermogens kunt u bij Nivola de documentatieset opvragen.
  2. Om de gevraagde binnentemperatuur in een hal gegarandeerd te kunnen behalen is het vereist dat het totale transmissieverlies van die hal  moet worden gedeeld door 18,5 kW om aan het benodigde aantal Nivolairs te komen, bijv: benodigd 365 Kw zal 20 Nivolairs moeten  worden. Dit is gebaseerd op een watertemperatuur over de nivolair van 90 graden aanvoer en 70 graden retourtemperatuur bij een ruimtetemperatuur van 15 graden.
  3. Voor het bereiken van een goede verticale temperatuurgradiënt is het vereist dat de juiste ventilatorbladen worden toegepast en dat  in samenhang hiermede  met de keuze van het bladtype rekening wordt gehouden. Ook de hoogte, indeling en opvulling van de ruimte in de hal zal hierbij betrokken moet worden. Indien met deze factoren rekening wordt gehouden dan garanderen wij U een temperatuurgradiënt van maximaal 3° C .  (  Zie bijlage temperatuurgradiënt) Nivola is bereidt hierbij de benodigde adviezen  te geven.
  4. Wat het luchtcirculatie bereik betreft zal elke Nivolair minimaal een grond oppervlak van 15 bij 15 mtr. Bestrijken en zal de luchtsnelheid op de werkvloer doormiddel van een toerenregelaar op elk gewenste snelheid kunnen worden ingesteld. Deze hebben we in een handmatige uitvoering, met een draaiknop in 5 stappen. Daarnaast is er ook een toerenregelaar die 0-10 V gevoed wordt zodat deze aangesloten kan worden op het GBS systeem.
  5. De Nivolair is een zeer stil verwarmingssysteem dat ook veel toegepast wordt in theaters en kerken. De exacte geluidsvermogens kunt u opvragen via de website van Nivola.
  6. De Nivolair wordt opgehangen aan een karabijnhaak en T-ijzer. Hierdoor heeft u enkel 1 bevestigingspunt nodig. Hierdoor is het systeem ook zeer geschikt voor monumentale panden. Al zeker omdat de Nivolair efficiënt en snel verwarmt in hoge ruimtes.

De Nivolair is ideaal voor het verwarmen van hoge ruimtes. Dus moet u een hoge ruimte verwarmen? Klik hier voor meer informatie over de Nivolair.

HalverwarmingVerwarmen hoge hallenhoge ruimte verwarmenhoge ruimte verwarmen

Verwarmen hoge hallen