Vraag offerte aan Request a quote Angebot anfordern
Inplannen rookproef Schedule a smoke test Vereinbaren Sie einen Rauchtest

Vochtproblemen en ontregeld kasklimaat door hoge gasprijzen

 In

Vochtproblemen en ontregeld kasklimaat door hoge gasprijzen

De hoge gasprijzen brengen steeds meer sectoren, waaronder de glastuinbouw, in grote problemen. Omdat veel kwekers niet meer uit de kosten komen, wordt er minder gestookt in de kassen. Met alle gevolgen van dien.

Vochtproblemen in de kas

Door in te leveren op het gebruik van de minimumbuis voor verwarming en daarmee activiteit in het gewas liggen vochtproblemen op de loer en ontstaat er een dood klimaat in de kas. Letterlijk en figuurlijk kan dit dodelijk zijn voor de onderneming. Terwijl de zoektocht voor kwekers nog altijd groot is naar een goed alternatief, ligt de oplossing om het kasklimaat te optimaliseren en te besparen op energiekosten al voorhanden. Dichterbij dan u denkt. Nivola biedt namelijk een simpel én energie efficiënte oplossing voor kwekers. De Nivolator en Nivolution systemen!

Oplossing ligt voorhanden

Toekomstbestendige en energiezuinige technieken op het gebied van luchtverplaatsing en kasontvochtiging zijn te bewerkstelligen met de Nivolator en Nivolution. De uitgekiende vormgeving van de negenbladige Nivolator zorgt voor een uniek luchtpatroon. De lucht wordt vanaf de vloer aangezogen naar boven en in een kegelvormige luchtstroom terug naar beneden gebracht, waardoor een optimale menging van de lucht ontstaat zonder tochtverschijnselen.

30% minder energieverbruik

Door enkel de Nivolator toe te passen zullen kwekers minder last hebben van vochtophoping, een actief klimaat creëren en door verticaal te circuleren tot wel 30% aan energie besparen!

Nog meer energiebesparing met de Nivolution!

Naast de Nivolator bieden wij ook de Nivolution aan die een enorm groot pluspunt heeft, namelijk een flinke besparing op het energieverbruik! Er zijn al diverse projecten waarbij dankzij de Nivolator meer dan 65% bespaard is op de minimumbuis. Het systeem werkt met een minimaal energieverbruik en is bedoeld om de kas te ontvochtigen en wanneer gewenst te koelen. Schermen kunnen 100% gesloten blijven, wat ook weer een besparing oplevert en vele voordelen biedt voor zowel de plant als voor de kweker!

De voordelen van de Nivolution in combinatie met de Nivolator:

  • 100% gesloten schermen waarbij de energie binnen gehouden wordt.
  • Een flinke besparing op de minimumbuis. Bij diverse projecten al meer 65%!
  • Actieve luchtontvochtiging door middel van verticale luchtbeweging.
  • Homogene en actieve luchtstroom rondom en door de planten.
  • Aanvoer van nieuwe, droge en koele lucht in de kas met de Nivolution.
  • Schimmels en ziekten door vochtig klimaat zijn verleden tijd.
  • Subsidiemogelijkheden EG & EIA.
  • Voor, tijdens en eerste jaar na installatie service door Nivola voor een optimaal rendement. Kosteloos uiteraard!

Al veel ervaring met de Nivolatoren en Nivolutions:

De Nivolatoren worden inmiddels bij veel bloemenkwekers met succes toegepast, zoals OK Plant, de Zuidplas en van Rijn Roses. Maar ook bij heel wat aardbeienkwekers zoals Peelkroon, Brookberries en Schwering. De Nivolutions worden overigens ook steeds vaker toegepast over de grenzen van Nederland. Zo werken we veel samen met installateurs van gerberakwekerijen in het buitenland. Gerberakwekers hebben namelijk veel voordeel van de Nivolution. Het systeem ontvochtigt niet alleen, het kan ook koelen en daardoor kan de kweker de kas in de vooravond naar de gewenste temperatuur brengen. Dit gebeurt onder andere bij Kwekerij Antonia en P.H. Kuijvenhoven in Canada.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u meer weten en kijken wat het beste past bij uw klant? Vraag dan nu via onze site informatie aan of bel ons direct!